Groot verdriet

In een mensenleven gebeuren er dingen die je maken tot wie je bent. Dat zijn voornamelijk een heleboel kleine dingen. Van de manier waarop je ouders tegen je praatten toen je klein was, tot de manier waarop je werkgever je beoordeelt. Van per ongeluk iemand kwetsen, tot luisteren naar de lieve woordjes die iemand je toe fluistert. Die dingen vormen je, geven je karakter en maken je mens.

Maar soms gebeurt er iets Groots. Iets waardoor je weet dat je leven nooit meer hetzelfde zal zijn. Dat je niet meer op dezelfde manier naar iets kijkt, niet op dezelfde manier om iets geeft. Liefde, leven en dood. Dat zijn Grote dingen.

Mijn lieve vriendin L zit middenin een periode waarin er iets Groots gebeurt. Iets Groters en verschrikkelijkers is er niet. Haar leven zal nooit meer hetzelfde zijn. En omdat zij mijn vriendin is ben ook ik hierdoor beïnvloed. Zo is er een hele kring om haar heen van mensen die beïnvloed zijn door wat zij meemaakt. De mensen in die kring hebben zelf ook een kring van mensen om hen heen. En zo zijn er een heleboel mensen, die elkaar niet eens hoeven te kennen, die beïnvloed zijn door deze ene Grote gebeurtenis.

Naast dood is er ook leven, en liefde. Die hebben hun eigen kringen.

En soms geeft me dat een beetje troost. Soms ook niet. Voor nu vind ik het een mooie gedachte dat een klein meisje deel uitmaakt van het vormen van de levens van een heleboel mensen die van haar hielden. En van de mensen die van de mensen om haar heen houden. En de mensen daaromheen. En de mensen….

343e4d21eeae91b3b59be25b8d4ffd6b

Advertenties

Een gedachte over “Groot verdriet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s